Edison vs Tesla

Teslafant

Året är 1884 och vetenskapen och industrin har redan på några korta decennier förändrat livet för alltid för människorna på båda sidor om atlanten. Hoppfulla emigranter flockas till de förenta staterna där allt är möjligt med en bra idé och lite hederligt hårt jobb. I de New Yorkska hemmen är valoljan sedan länge utbytt mot stenolja men nu verkar nästa genombrott stå för dörren – elektriciteten!

I öst, Europa, gammal och bakåtsträvande. I väst, Amerikas förenta stater; uppåt och framåt! Av från atlantångaren stiger Nikola och Elin Tesla i jakt på… ja, vad söker de egentligen? Ära i all ära, men i det nya landet är det cold hard cash som vinner, och vill man ha något är det bäst att man har kosing. Den amerikanska drömmen är sann, och den som bara kommer på något ba(r)nbrytande kan tjäna multum.

Men det finns ju som alltid en hållhake, utan riskkapital blir det ingen lansering world-wide, så våra lycksökare får allt se sig om efter en kapitalstark drake som de kan samarbeta med. Sedan kan de bli rika, men ett Nobelpris hade ju också varit typiskt praktiskt, som komplement till pengarna, så vet alla hur framgångsrik man är. Och så blir man ju rik på köpet.

Känn den laddade atmosfären i årets Medicinarspex, Edison vs Tesla – Ett spännande spex, och se hur våra protagonister kämpar för att vinna ära och berömmelse. Och kanske också ett eget zoo?