Röntgen – ett strålande medicinarspex!

Det tjugonde seklet är ungt, men detsamma gäller inte den lätt demente, men inte desto mindre geniale fysikern Wilhelm Röntgen, som häpnadsväckande nog lyckats ta en bild av sitt eget skelett! Hans driftiga sekreterare ser potentialen och tar med sig bild och uppfinnare till Kina för lukrativ låglöneproduktion.

Ryktet om den sällsamma skelettapparaten sprids som en löpeld över den förbjudna staden, ända in till kejsarinnornas paviljong, och snart vill alla – från ryska spioner till religiösa låtsasledare och bambumumsande världsnaturdjur – få tag i strålmaskinen. Dess egentliga funktion tycks dock i likhet med den Kinesiska nationalnallen vara lite luddig, men fantasin och Mao får fylla i. Vem skulle inte önska sig ett massförstörelsevapen, en nirvanateleportör eller varför inte lite trådlös el?

Tack och lov finns medicinsk expertis att tillgå i Dr. Mannheimer, auktoritet på allt från feminin medicin till medicinsk feminism. Kanske finsk sinologi med, även om hon förvisso inte är släkt med den finske nationalhjälten med samma namn (nästan), men han smyger sig på ändå. Svårt att hålla sig på avstånd när man blir placerad i namnordning även om avstånd kan vara bra att hålla när den lokala influensaepidemin drar över scenen. Då hjälper inte ens röntgenapparaten!

Eller…?

Missa inte upplösningen i det strålande medicinarspexet Röntgen! Boka din biljett redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.