Krimkriget – Ett vårdpaket med ryska posten

KrimkrigetMedicinarspexet presenterar stolt, Krimkriget – ett vårdpaket med ryska posten!

Vi befinner oss på Krimhalvön, dit ryske Tsaren tagit sig för att åtnjuta fotboll på ålderns höst. Hack i häl följer den ej så trogne högra handen Mandt med samovaren i vänstra handen. Mandeldoft skapar förvirring och plötsligt är det krig!

Sjukstugan delas i två läger när riskkapitalisten Florence Nightingale och hennes direkta motsats, den homeopatiälskande Mary Coleslaw, anländer. Med sig har de varsitt vårdteam och det tar inte lång tid förrän det slår gnistor mellan den unga Syster Estrid och nybakade läkaren Sahlgren. Åhhhh, äkta förbjuden kärlek – tänk Pearl Harbour möter Grey’s anatomy.

I bakgrunden skramlar kriget vidare och McMurvel, som landat det åtråvärda(?) jobbet att bevaka Krims korpfotboll, ser scoop i varenda vrå. Men vem är det Estrid så rådigt gipsat in. Varifrån kommer rysspöket? Och varför tror tyska Schmittschyddsinschtitutet att SARS härjar i Krim? Frågorna hopas i takt med att Mary och Florence rustar för konfrontation samtidigt som det unga paret försöker kringgå umgängesförbud.

Missa inte upplösningen i 2013 års rafflande Medicinarspex!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.